Categorieën van onderwijs en studieactiviteiten
   
 

Per opleidingsonderdeel worden de volgende categorieën van onderwijs- en studieactiviteiten onderscheiden:

 • Categorie A

  Deze categorie van onderwijs- en studieactiviteiten is gericht op overdracht en verwerking van theoretische leerstof. De categorie bestaat uit hoorcolleges of werkcolleges, institutioneel en collectief georganiseerd, onder de vorm van contactonderwijs en met begeleiding van daartoe belast academisch personeel.

 • Categorie B

  Deze categorie van onderwijs- en studieactiviteiten is gericht op de inoefening en begeleide toepassing van de theoretische leerstof. Ze bestaat uit institutioneel georganiseerde werkcolleges, practica, oefeningen, en individuele opdrachten met begeleiding van daartoe belast academisch personeel.

 • Categorie C

  Deze categorie bestaat uit stages en scripties.

Per opleidingsonderdeel worden de volgende categorieën van onderwijs- en studieactiviteiten onderscheiden:

 • Categorie D

  De in uren weergegeven tijd die per academiejaar van een normstudent gevergd wordt om met succes de voorgeschreven onderwijs- en studieactiviteiten te volbrengen (studietijd).

 • Categorie E

  De studieomvang uitgedrukt in studiepunten. Eén studiepunt staat voor 25 à 30 uren studietijd.

   
  Naar het hoogste niveau van de site Ga naar de algemene informatie Ga naar de help-pagina's Ga naar de zoekpagina's   Engelse versie / English version   Online versie Terug naar de vorige pagina Terug naar de hoofding van deze pagina